Škola nenasilja je edukativno-preventivni program Savjetovališta koji je u suradnji s voditeljima-volonterima započeo s radom 29. ožujka 2010. godine.

Škola nenasilja je nadahnuta velikim svjetskim mirotvorcima, a u svom radu integrira najsuvremenijim pedagoško-psihološke metode socijalno-emocionalnog učenja (SEL), nenasilnih strategija rješavanja sukoba, promicanja zdravih stilove života, razvijanja društvenu i ekološke odgovornost kao i prosocijalno djelovanje i volonterstvo. Školu nenasilja polaze učenici osnovnih i srednjih škola iz Petrinje i okolice.

Moto Škole nenasilja je misao Mahatme Gandhija "Budi promjena koju želiš vidjeti".

Škola nenasilja organizira javne tribine, okrugle stolove, predavanja, radionice, izložbe, predstave i scenske izvedbe te edukativne izlete kojima se promiču nenasilje, tolerancija i zdravi obrasci života djece i mladih.

Programi obilježavanja UN-ovog Međunarodnog dana mira 21. rujna te Dana planeta Zemlje 22. travnja velikim cjelodnevnim programima za preko 500 djece i mladih od vrtićke do fakultetske dobi redovito su se održavali pod pokroviteljstvom UNDP-a, Predsjednika RH, Ministarstava, Županije i Grada. Predstavnici Škole nenasilja imali su u nekoliko prilika čast osobno predsjednicima RH (Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću) te glavnoj predstavnici UN-a i UNDP-a Louisi Vinton prikazati rad Škole nenasilja. Kroz programe i manifestacije Škole nenasilja prošlo je tisuće i tisuće djece i mladih Petrinje.

Neke od riječi polaznika Škole nenasilja:

"Osjećam u sebi novu promjenu: smirenost!"

"Upoznala sam profesionalne i najbolje voditelje na svijetu. A uživala sam svaki put u ugodnoj i toploj prostoriji Savjetovališta sa puno šarenih crteža."

"Opuštanja, jer prvi put sam saznao što se znači opustiti. Ta opuštanja u meni su otvorila mir koji ću nositi."

"Pomoglo mi je da se bolje ponašam prema ljudima koje baš i ne volim!"

"Naučila sam kako slušati osobe dok izražavaju svoje osjećaje i probleme i pomogla sam mnogima."

"Pomažem prijateljima, dajem savjete, odvojio sam se od lošeg društva"

"Radionice Škole nenasilja poučile su me da budem bolja prema drugima. Postala sam iskrenija i sretnija."