Ponedjeljak, 13.5.2019. u 19 sati

 

Pozivamo Vas na kazališnu predstavu

 

POLA-POLA

 

Ponedjeljak, 13.5.2019. u 19 sati

Velika dvorana Hrvatskog doma

Cijena ulaznice:  30 kuna

Rezervacija i pretprodaja ulaznica u tajništvu Hrvatskog doma svakim radnim danom od 8 do 15 sati

 

Pola-pola nastaje kao koprodukcija tri posve različita kazališta: Kazališne družine Pinklec, Teatra EXIT i Teatra Poco Loco, i zato slijedeći tradiciju traženja začudnosti, izravnosti, surovosti i istovremeno nježnosti u poruci koju šalje, predstava kroz bučnu punk-glazbu vrišti: “LJUBAV!”  Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas.

Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, kako onima koji su doživjeli razvod svojih roditelja, tako i onima koji u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava.

Ovo je predstava za roditelje, za mlade, za djecu, za sve koji se snalaze u Zemlji odraslih, za djecu koja možda i prerano moraju odrasti, za svakoga… jer svatko od nas ipak ima nekoga tko ga voli – bez obzira na sve. Roditelji, baka, djed ili barem jedan prijatelj koji će sjediti s tobom u kućici u parku i dati ti svoju šmrkavu papirnatu maramicu.

Nika ima 12 godina i njeni roditelji se razvode. Andrija je njezin prijatelj iz razreda i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima koji se cijeli život svađaju i mire. Prijateljstva koja se rađaju u toj dobi ostaju za cijeli život, tako će i Niku i Andriju obilježiti bliskost koju su razvili pokušavajući shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove, kad čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se!

Predstava progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti, jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, svoje težnje da se odcijepe od roditelja i postanu samostalne osobnosti, a uza sve to moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja.