Ponedjeljak, 29.10.2018. u 19,30 sati

u agonijiPOU Hrvatski dom Petrinja
Vas poziva na predstavu

U AGONIJI

Ponedjeljak, 29.10.2018. u 19,30 sati
Cijena ulaznice: 30 kuna
Rezervacija, pretprodaja i prodaja ulaznica u Hrvatskom domu, svakim radnim danom od 9 do 14 sati i na telefon 815-205

 

PUK - Putujuće kazalište i Scena Ribnjak - Centar mladih Ribnjak

Autorski projekt Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića
Scenografkinja: Petra Kriletić
Kostimografkinja: Marita Ćopo

Igraju:

Laura Lenbachova: Nela Kocsis
Ivan pl. Križovec: Ozren Grabarić
Barun Lenbach: Darko Stazić

 

Slavna Krležina drama, dio trilogije o Glembajevima, postavljena je kao žestok sukob troje ljudi. Od svoje premijerne izvedbe do danas, predstava nailazi na izvrsne kritike i oduševljenje publike, a autorski je tim osvojio mnogobrojne nagrade.

Predstava je nastala u koprodukciji Scene Ribnjak - Centra mladih Ribnjak i PUK Putujućeg kazališta.

Autorski je tim na drugačiji način pristupio postavljanju jedne od najizvođenijih i kritički najbolje ocijenjenih Krležinih drama. Odlučili su se za komornu izvedbu stavljajući naglasak na nositelje sukoba, Lauru Lenbachovu, baruna Lenbacha i dr. Ivana pl. Križevca. Kako bi izbjegli raspršivanje sukoba i kontinuirano održali dinamičnu i napetu atmosferu u kojoj gledatelji mogu nožem rezati nemir, izbacili su lica Madeleine Petrovne, Marije i nijemog prosjaka.

Slavna Krležina drama postavljena je kao agresivan sukob troje ljudi. U središtu priče nalazi se emotivna, hipersenzibilna Laura Lenbachova koja je razočarana svojom sudbinom, no u javnosti hrabro i časno podnosi društvenu degradaciju radeći u svojoj krojačnici. Njezin muž barun Lenbach je pijanac, kartaš, bivši konjički pukovnik i zatvorenik koji se ne može prilagoditi novonastaloj društvenoj situaciji, a Laurin intimni prijatelj, advokat dr. Ivan pl. Križovec, inteligentan je i topao filozof koji se uspio snaći u društvu te je ostvario određeni društveni status.