Stipan Tadić: Motivi iz okolice/Dijalog s Hegedušićem

Četvrtak, 6.4.2017. u 19 sati

 

Galerija Krsto Hegedušić predstavlja novi ciklus izložbi pod nazivom ''U gostima kod Hegedušića''.

Prvi umjetnik – gost nije slučajno Stipan Tadić. Ovaj izložbeni koncept umjetnika u gostima upućuje na anticipaciju i prezentaciju suvremene umjetnosti u okrilju galerije Krsto Hegedušić kao logičan nastavak postulata koje je svojevremeno imala slavna Majstorska radionica Krste Hegedušića te koja je oblikovala značajan broj različitih umjetničkih identiteta čiji opusi danas čine modernu i suvremenu hrvatsku umjetnost, a čiji odjeci se i u ovom momentu mogu prepoznati u radovima mnogih umjetnika. Svojim novim ciklusom pod nazivom Motivi iz okolice/Dijalog s Hegedušićem, Stipan Tadić predstavlja najnoviji ciklus radova koji je, u jednom svom segmentu, nastao kroz suvremenu interpretaciju Hegedušićevog ciklusa crteža Podravski motivi nastalih u periodu 1931-1933. godine.

Demistifikacija umjetnosti, kretanje unutar kompleksnog polja realističnog slikarstva u 21. stoljeću, bilježenje osobnog, svakodnevnog, neposrednog kao i ustrajan i kontinuiran rad neka su od obilježja Tadićevog opusa. Tadićeve kompozicije, opservacije, kao i stvaranje vlastitih paralelnih svjetova, koji postoje u sadašnjosti Krste Hegedušića kao i u sadašnjosti Stipana Tadića, stvaraju nadrealnu vremensku podudarnost, sinkronicitete koji potvrđuju našu univerzalnu ljudsku sudbinu.

Izložbu Motivi iz okolice/Dijalog s Hegedušićem moći ćete pogledati u galeriji Krsto Hegedušić u periodu 6. – 30. travnja 2017. godine.Sva prava pridržana © POU Hrvatski dom Petrinja | Design by D.Point / Kreativna agencija Powered by: CouchCMS