Događanja:

Prijave za tečaj njemačkog jezika

Svaki radni dan od 9 do 14 sati

Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja prima prijave za tečaj njemačkog jezika (početnički i napredni).

Informacije možete dobiti u tajništvu Hrvatskog doma ili pozivom na telefonski broj 815-205 svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Prijavnicu za upis možete ispuniti u tajništvu Hrvatskog doma (potrebno je upisati ime, prezime, adresu, kontakt telefon ili mobitel, OIB, te Vaš potpis).Koncert Zrinke Posavec

Subota, 10.2.2018. u 19 sati

 

Pozivamo Vas na koncert povodom Valentinova

 

ZRINKA POSAVEC

Uz pratnju Kristine Bjelopavlović Cesar na klaviru

 

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz je slobodan

 

Zrinkin moto da Glas otkriva dušu, strast i želje ideja je kojom se vodi na svojim koncertima, opisujući upravo svojim vokalnim interpretacijama glazbu etno regija: tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji, i pjesme sevdalinke, obojane čežnjom s dahom orijenta i sefardskih bravura, vezane su za Bosnu i Hercegovinu, no njihova čar dopire direktno do srca pa se pjevaju u mnogim drugim zemljama.

Zrinka Posavec autorica je i novih skladbi koje su pisane u duhu etno glazbe, a koja najbolje pokazuje njezinu svestranost i umjetnički sjaj. Dio njezinih pjesama naslonjen je i na šansonu koja je postala simbol hrvatske glazbe dvadesetog stoljeća.

Zrinka pjeva pjesme koje pripadaju ovim prostorima i narodima, ona pjeva o njihovim životima tražeći novo zvukovlje čije je vrelo autentičnost, ne želeći ni na trenutak zapostaviti duh ljudi koji su stavarali na prostorima tih zemalja. Svojom glazbom opisuje ljude iz gradova i sela, njihove čežnje, ljubavi i želje.

Uz nju je tim izvrsnih eminentnih glazbenika okupljenih u ansambl Domaći: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udarljakama i Goran Delač na kontrabasu. Bend je dobio  ime po dobroćudnim stvorenjima iz plamena na ognjištu koji su među glavnim likovima bajke Šuma Striborova, iz pera najpoznatije spisateljice bajki na ovim prostorima, Ivane Brlić Mažuranić.

Glazba koju prožima jazz, orijentalnai zvuk i zvuk Panonije odvest će vas u svijet emocija, intimnih strepnji i nježne ljubavi.

Zrinka Posavec je akademska glazbenica koja se etno glazbom bavi čitavoga života. Nakon studija glazbene kulture i pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Zrinka Posavec se odlučuje za etno glazbu. Godine 2016. izašao je njezin album prvijenac Pantomima: Sevdah i Panonika, album koji je bio hvaljen od publike i kritike, a stvaran je u suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, Tihomirom Hojsakom, Bornom Šercarom i Filipom Novoselom.

Iza Zrinke je niz cjelovečernjih koncerata širom Hrvatske. Zrinka je i osnivačica ženskog zbora Zwizde, ansambla koji se bavi glazbenom tradicijom Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke. Album koji je nastao pod njezinim vodstvom nominiran je glazbenu nagradu Porin. Godine 2016. prestavila se je kao kantautorica na Chansonfestu i Zagrebačkom festivalu, osvojivši 2017. godine nominaciju za glazbenu na gradu Porin u kategoriji novog izvođača.

 

Zrinka Posavec, akademska glazbenica, pjevačica, pjesnikinja, producentica i voklana pedagoginja, je jedinstvena umjetnica velikog srca, iz kojeg pjeva i sklada.ODGOĐENA predstava "Stilske vježbe"

Srijeda, 24.1.2018.

Predstava "Stilske vježbe" se odgađa zbog bolesti gospodina Pere Kvrgića.

 

Ulaznice se mogu vratiti na blagajni Hrvatskog doma.Predstava "Stilske vježbe"

Srijeda, 24.1.2018. u 19.30 sati

 

Pozivamo Vas na predstavu

 

Raymond Queneau

"STILSKE VJEŽBE"

 

Uloge: Pero Kvrgić, Lela Margitić

Režija: Tomislav Radić

Prijevod i adaptacija: Tonko Maroević iTomislav Radić

 

Velika dvorana Hrvatskog doma

Cijena ulaznice:  30 kuna

 

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je zahvaljujući ideji domaćih autora i glumačkom virtuozitetu aktera vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Ova kultna predstava izvodi se već punih 50 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.Čestitka!

Sretan Božić

i uspješnu 2018. godinu

žele Vam djelatnici

Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom PetrinjaBožićni koncert "Kod Betlema ljuta zima..."

Subota, 16.12.2017. u 19 sati

 

POU  Hrvatski  dom  Petrinja

    Folklorni  ansambl  "Petrinjčica"

Vas pozivaju na

 

Božićni koncert

 

"Kod Betlema ljuta zima…"

 

Subota, 16.12.2017.  U 19 sati

Velika  dvorana Hrvatskog  doma

 

Sudjeluju gosti iz:

Kutine, Velike Gorice,

Sesveta, Slavonije  i  Petrinje

                 

 

Pokrovitelj:  Grad  Petrinja

 

Medijski  pokrovitelj:

Portal 53,  PS Portal,

Petrinjski  radio i  Radio Banovina

 

    Ulaz  je  besplatanDani Hrvatskog doma

20. - 25.11.2017.

POU Hrvatski dom Petrinja

Vas poziva na obilježavanje Dana Hrvatskog doma 20. - 25.11.2017.

 

Program:

Ponedjeljak, 20.11., 13 sati, mala dvorana

Savjetovalište za djecu,  adolescente i obitelj - Promocija knjige "Samo još jedanput"  -  priručnik o prevenciji ovisnosti autorice novinarke Višnje Biti

 

Utorak, 21.11., 19 sati, mala dvorana

Promocija knjige autora Ivana Rizmaula "Između Kupe i Une"

 

Četvrtak, 23.11., 19 sati, velika dvorana

Komorno operno kazalište Opera b.b. Zagreb

Opereta "Vesela udovica", ulaznica: 30 kn

 

Petak, 24.11., 19 sati, Galerija Krsto Hegedušić

Izložba "3. petrinjski salon grafike–Pokupske grafičke mape" iz grafičke zbirke Borisa Vrge

 

Petak, 24.11., 19 sati, velika dvorana

Teatar Kerekesh

Predstava za odrasle "Krtice", ulaznica: 30 kn

 

Subota, 25.11., kino, ulaznica: 20 kuna

Matineja u 10 sati – "Ekipa iz  džungle"

Večernji film u 19 sati – "Ubojstvo u Orient Expressu"Predstava za odrasle "Krtice"

Petak, 24.11.2017. u 19 sati

Povodom "Dana Hrvatskog doma 20.-25.11.2017."
POU Hrvatski dom Petrinja Vas poziva na predstavu za odrasle

"Krtice"
Teatra Kerekesh

Petak, 24.11.2017. u 19 sati
Velika dvorana Hrvatskog doma
Cijena ulaznice: 30,00 kuna

 

Nagrađivana komedija Kerekesh Teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i Žarko Potočnjak, bivši ministar Linić, Siniša Popović, Massimo, Policajac z Mača i mnogi drugi. Više od 15 likova u predstavi, na maksimalno duhoviti način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš koji je za "Krtice" bio i nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2015., a režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš.Opereta "Vesela udovica"

Četvrtak, 23.11.2017. u 19 sati

POU Hrvatski dom Petrinja

povodom obilježavanja "Dana Hrvatskog doma"

poziva Vas na operetu

 

"Vesela udovica"

 

Komornog opernog kazališta Opera b.b. Zagreb

 

Velika dvorana Hrvatskog doma

Cijena ulaznice: 30 kuna

Rezervacija i pretprodaja ulaznica u tajništvu Hrvatskog doma

 

Sadržaj operete:

Salon u Crnogorskoj ambasadi u Parizu; slavi se rođendan kneza. Ali, veleposlanik barun Zeta zabrinuto iščekuje dolazak mlade udovice, zemljakinje Hanne Glawari, koja je naslijedila golemo bogatstvo. Ako se uda izvan zemlje, na primjer u Parizu, to bogatstvo će biti izgubljeno za njihovu siromašnu zemlju. Barun je smislio da tajnika svoje ambasade, grofa Danila, oženi Hannom i tako domovini sačuva njen imetak.

Danila, međutim, još nema – on je u “Maximu”, kod privlačnih pariških grizeta. Pojavljuje se Hanna i svojom ljepotom, a pogotovo imetkom, privlači udvarače, no ona je oprezna, ne želi da je neko uzme zbog njenog novca. Napokon osvane i Danilo, umoran od provoda u ‘Maximu’.
Danilo je nekoć, u domovini, htio oženiti tada još siromašnu Hannu, ali to je spriječila njegova obitelj. Iako joj je još uvijek sklon, on to krije kako Hanna ne bi povjerovala da ga sada privlači njezin novac, pa odbija barunov zahtjev za vjenčanje s Hannom.
U međuvremenu se mlada veleposlanikova žena Valencienne nađe u škripcu: zagubila je lepezu, na kojoj je njen udvarač de Rosillon ispisao ljubavnu izjavu. Slučajem lepeza dospije u barunove ruke, no on još ne zna da pripada njegovoj ženi.
Danilo za vrijeme plesa udaljava Hannine udvarače. Kako je ona njega izabrala za valcer, on objavi prepuštanje tog plesa drugome, za deset tisuća franaka. Svi se povlače, pa Danilo privoli uvrijeđenu Hannu da zapleše s njim.

 

Opera b.b. Zagreb je prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj koje djeluje od 2006. godine s ciljem promocije operne umjetnosti u Hrvatskoj i izvan nje. Opera b.b. Zagreb surađuje s kazalištima u Varaždinu, Karlovcu, Poreču te s pulskim Istarskim narodnim kazalištem kao koproducentom, također je 2009. godine uspostavila prvu međunarodnu koprodukciju i to s teatrom Madlenianum iz Beograda, a to je bila ujedno i prva ozbiljnija kazališna koprodukcija na ovim prostorima nakon ratnih zbivanja.

Osnivač i umjetnički voditelj je operni pjevač Ronald Braus, a šef dirigent je maestro Vladimir KranjčevićPredstavljanje knjige Ivana Rizmaula "Između Kupe i Une"

Utorak, 21.11.2017. u 19 sati

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

HRVATSKI DOM PETRINJA

 

Ima zadovoljstvo i čast

pozvati Vas na predstavljanje knjige

 

Ivana Rizmaula

 

IZMEĐU KUPE I UNE

 

prigodom ovogodišnjih Dana Hrvatskog doma Petrinja

 

O knjizi će govoriti:

mr. sc. Katica Gašljević Tomić, recenzentica

Milan Herceg, ravnatelj POU Hrvatski dom Petrinja

Ivan Rizmaul, autor

Marela Morić, voditeljica predstavljanja

 

U programu sudjeluju:

TO Folklornog ansambla "Petrinjčica" Petrinja, pod ravnanjem Ivana Klekovića

Karlo Ivančić, mag. mus., pijanista

 

Utorak, 21. studenoga 2017. u 19 sati

Mala dvorana POU Hrvatski dom PetrinjaSva prava pridržana © POU Hrvatski dom Petrinja | Design by D.Point / Kreativna agencija Powered by: CouchCMS